Jobba hos oss

Stelacon har under de senaste åren haft en mycket positiv tillväxt och vi planerar att fortsätta den resan. Vi är idag ett femtontal konsulter som sitter i fina lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Nu söker vi nya medarbetare. Läs mer om våra lediga tjänster här nedanför.

SENIOR PROJEKTLEDARE OCH ANALYTIKER

Vi söker nu en person som kan vara med och driva utvecklingen av vårt arbete inom offentlig sektor. Du kommer att jobba både som projektledare och medverka i utvecklingen av våra affärer.

Din roll

Du blir en del i ett positivt och prestigelöst team och din insats kommer att vara en viktig del i verksamheten. Vi sätter stort värde till dina personliga egenskaper och det är viktigt för oss att hitta en person som delar våra värderingar. Du bör uppskatta att arbeta med flera uppdrag parallellt och vara öppen för att sätta dig in i, och jobba med nya områden.

Rollen kommer att ingå i ett team som fokuserar på utveckling av vårt erbjudande inom offentlig sektor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Driva eller medverka i våra uppdrag
 • Bygga och underhålla kundrelationer
 • Driva och förbättra leveransprocessen i våra uppdrag
 • Ansvara för lönsamheten i de egna projekten
 • Utveckla befintliga affärer samt generera nya
 • Driva initiativ och projekt inom affärsutveckling

Önskvärda meriter

 • Akademisk utbildning såsom civilingenjör, nationalekonom, företagsekonom eller statsvetare.
 • Mer än 5 års erfarenhet av projektledning inom utvärdering, utredning eller analys.
 • Erfarenhet från uppdrag inom statlig myndighet, förvaltning, kommun, landsting eller universitet.
 • Förmåga och intresse av att utveckla kundrelationer.
 • Mycket god förmåga att hantera flera uppdrag parallellt.
 • Mycket god analytisk förmåga.
 • God vana av analys av stora datamängder.
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet (Excel, Word & PPT).
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift och tal på såväl svenska som engelska.

Din ansökan

Skicka CV och personligt brev till VD Jenny Robertsson på namn.efternamn@stelacon.se.

Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

EXAMENSARBETE

Vi söker en person som vill skriva sitt examensarbete hos oss på Stelacon. Som del av arbetet ingår att integrera data från vår årliga undersökning ”Stelacon ICT Business Insight” i ett visualiseringsprogram. 

Om Stelacon ICT Business Insight

Stelacon har senaste 20 åren levererat Stelacon ICT Business Insight, som är den mest omfattande årliga företagsundersökningen i sitt slag. Undersökningen ger en segmenterad bild av ICT-marknaden till Sveriges telekomaktörer och ger dem ett verktyg att rikta rätt erbjudande mot rätt kundsegment.

Cirka 1 200 IT-chefer eller verksamhetschefer besvarar IT- och telekomrelaterade frågor om deras verksamhet, gällande exempelvis investeringsplaner, outsourcing, inköpspreferenser, molntjänster, innehav och användning av datorer, surfplattor och telefoni. För vidare info om vår årliga undersökning, se: http://stelacon.se/ict-business-insight/.

Uppdraget

Databasen från varje års Stelacon ICT Business Insight undersökning är mycket omfattande. Idag är inte datan inlagd i något visualiseringsprogram, utan finns i bearbetat format i Excel och SPSS. Examensarbetet inkluderar därmed att visualisera datan, i exempelvis Qlickview, för att hitta intressanta analyser. Som del av arbetet ingår även att undersöka vilka övriga offentliga databaser som kan korrelera och nyttjas i framtida analyser.

Frågeställningen inom examensarbete kan exempelvis handla om hur offentlig data kan samköras med befintliga databaser för att uppnå allt ifrån företagsutveckling till samhällsekonomiska analyser.

Stelacon erbjuder även extraarbete vid sidan av examensarbetet för arbeta med databaser och befintliga projekt som konsult mot Stelacons kunder.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning. Du ska ha goda kunskaper av databashantering och tidigare ha arbetat i analysverktyg såsom Excel, SQL eller SPSS. Meriterande är om du tidigare har kännedom och erfarenhet av BI-verktyg såsom Qlickview eller Tableau.

För att lyckas i rollen ska du kunna ta ansvar och vara självgående i ditt arbete. Vi sätter stort värde till dina personliga egenskaper och som person är du prestigelös, positiv och ödmjuk. Du bör vara öppen för att sätta dig in i nya områden och ha viljan att fort skapa en bra förståelse för komplexa processer och rutiner.

Vi ser det även som positivt till om du har intresse av fortsatt arbete hos oss även efter studierna, då detta kan vara aktuellt beroende på uppdragets progress.

Din ansökan

Skicka CV och personligt brev till projektledare Adam Rosén på namn.efternamn@stelacon.se.

Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.

PROJEKTASSISTENT

Vi söker en person som på deltid vill vara med och driva våra uppdrag framåt. Arbetsuppgifterna är varierande och det är vanligt att man är inblandad i fler än ett projekt samtidigt. 

Din roll

Du blir en del i ett positivt och prestigelöst team. Vi sätter stort värde till dina personliga egenskaper och det är viktigt för oss att hitta en person som delar våra värderingar. Rollen kräver stort eget ansvar och en viss administrativ förmåga. Du bör vara öppen för att sätta dig in i nya områden och ha viljan att fort skapa en bra förståelse för komplexa processer och rutiner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Desk research
 • Insamling och sammanställning av data
 • Användbarhetstester
 • Delaktig i rapportskrivande

Beroende på person kan extraarbetet även innebära att till viss del självständigt driva egna interna utvecklingsprojekt. Arbetsmängd kommer variera från vecka till vecka, men genomsnittlig arbetstid beräknas till cirka 10 timmar i veckan.

Önskvärda meriter

Vi söker dig som studerar till exempelvis civilingenjör, ekonom eller jurist. Du är en person med god allmänbildning som är analytisk, noggrann, initiativrik och har mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift på svenska.

Din ansökan

Skicka CV och personligt brev till projektledare Adam Rosén på namn.efternamn@stelacon.se.

Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.