Johan Brunnberg

Affärsområdeschef Digitalisering & elektroniska kommunikationer

Johan är chef för affärsområdet Digitalisering och elektroniska kommunikationer på Stelacon. Han har arbetat som rådgivare inom digitalisering, it och elektroniska kommunikationer i över 20 år. Johan har även lång erfarenhet av utredningar och analyser samt produktutveckling av samhällsviktiga funktioner inom offentlig sektor.

Johan arbetar som projektledare för avancerade utrednings-, analys- och införandeprojekt. Uppdragen innehåller nyttoanalyser, behovsanalyser, produktutveckling och kundanpassning samt driftsättning och införande. Johan arbetar också med offentliga kartläggningar, utredningar och utvärderingar. Johans expertområden är bland andra digitalisering, elektroniska kommunikationer, medietjänster och biljett- och betalsystem.

Referensuppdrag

  • Projektledare för utveckling och införande av Storstockholms lokaltrafiks nya biljett- och betalsystem SL Access. Systemet infördes för SL och Waxholmsbolaget.
  • Projektledare för konsekvensutredning av minskning av täckning i digitala marknätet och alternativ användning av 700-bandet för 5G mobilt bredband.
  • Projektledare för ett FN-finansierat projekt att tilldela nationella tillstånd för mobil tele- och datakommunikation i EU-protektoratet Kosovo.

Johan har civilingenjörsexamen från KTH med ekonomipåbyggnad från Handelshögskolan i Stockholm. Johan har management- och projektledarutbildning från Wenell, Ericsson och Stockholms Läns Landsting. Johan är resultatorienterad och drivs av att skapa samhällsnytta.