Mikaela Wahlstedt

Projektledare Digital tillgänglighet & användbarhet

Mikaela har stor erfarenhet från att driva projekt med fokus på digital användbarhet och tillgänglighet. Hennes erfarenhet har gett henne en god förståelse för användares förmågor och behov. 

Med hjälp av WCAG 2.0-analyser och användartester ger Mikaela sina kunder underlag för att utveckla och förbättra användbarheten och tillgängligheten i deras digitala kanaler.

Referensuppdrag

  • Tillgänglighetsgranskning av en jämförelsewebbsida – Uppdraget innefattade WCAG 2.0-analys & användbarhetstester av jämförelsesidan för att ge kunden insikter om användarnas upplevelser samt hur väl webbsidan uppfyller WCAG-riktlinjer.
  • Användbarhetstester av mobiloperatörernas kundtjänstkanaler – En omfattande granskning av de största mobiloperatörernas webbplatser och applikationer med fokus på användbarhet och tillgänglighet i kundtjänstkanaler.
  • WCAG-granskning av en myndighets e-tjänster – Uppdraget innefattade tillgänglighetsgranskning genom WCAG-analys på flertalet e-tjänster på en myndighets webbplats.

Mikaela har en Civilingenjörsexamen inom medieteknik med en inriktning i projektledning. Genom sin utbildning har Mikaela fått en tvärvetenskaplig grund med förståelse för teknik i kombination med användbarhet och kommunikation.